Habana_100720_williekerkhof_005
 

Lekker weer Habana!

There are no translations available.

14 t/m 20 juli 2012 - Waalstrand, Lent

Habana aan de Waal staat al jaren bekend als het toevluchtsoord voor cultuurliefhebbers die de drukte van de zomerfeesten willen ontvluchten. Het strandje aan de Lentse kant van Nijmegen is tijdens de Vierdaagsefeesten weer de plek om tot rust te komen, om te spelen en te genieten. Habana aan de Waal presenteert een programma vol muziek, kunst, theater, variété en poëzie. Het pontje zal dagelijks de overtocht maken naar het stadsstrand. Voor twee muntjes heb je al een retourtje! Een hele belevenis, lekker weer Habana!

rilan_jurriaanhoefsmit450

Reggae is voor de hele wereld het geluid van de zomer, dat blijkt wel op het strandpodium van Habana. Van de IJslandse roots-reggae van Hjálmar tot de Mexicaanse cumbia-ska van Los de Abajo, reggae met een snik van Jah6, en ska-funk-pop van Will and the People. Maar Habana is ook de ideale plek voor de bluegrass van Morgan O'Kane, de jazzy avonturen van Kapok, en de vooroorlogse swing van Maison du Malheur. En zet je hakken maar op de dijk, om lekker op blote voeten te swingen in het zand. Met The Excitements, Rilan & the Bombardiers, Leeways en de Saxotones Groove Mission wordt er weer heel wat warmbloedige soul, funk en reggae toegevoegd aan het programma van Habana. Ook jazz mag niet ontbreken, en dit jaar ontvangt Habana maar liefst de kersverse Boy Edgar prijswinnaar, saxofonist Yuri Honing. Op Habana speelt hij met Wired Paradise, de elektrische band waar hij al sinds 2005 mee samenwerkt. Ook André Manuel komt naar het strandje van Lent. De Twentse rock'n'roll-cabaretier vindt zichzelf steeds opnieuw uit, en gaat deze keer op tour met zijn prettig gestoorde dansorkest: Dancing Dollekamp. Mala Vita maakt het muziekprogramma compleet, met een explosieve mix van rock, latin en balkan muziek.

kapitein_kosto450In de theatertent van Habana schitteren onder meer Kamagurka, Ellen ten Damme, Sven Ratzke, en Piepschuim. Overdag is het ontspannen zitten op het strand van Habana en kan de bezoeker een uitgebreid kinderprogramma verwachten. Opvallende theatertentjes, eetstandjes in omgebouwde wagens, exposities in SRV-wagens, interactieve kunst van Oddstream, en afhaalpoëzie, het draagt allemaal bij aan de optimale Habana sfeer. Zo staanook weer een aantal bijzondere optrekjes op de dijk. Uit de Waal is zowaar een duikboot opgedoken, en staat er een transparante kerk. Ook is er weer plaats voor de kleine, maar goedgevulde theatertent van De Fantast; de huiskamer voor andere het familietrio De Tivolies, de gekke meiden van LOS, cabaretiere Lonneke Dort en de marionetten van Circus Topsy. Zo biedt Habana lekker weer dat programma dat je kent, vol muziek, zwerftheater en kindervertier.